فهرست مطالب

ماهنامه موج عصر
پیاپی 47 (شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/14
  • تعداد عناوین: 3
|
  • لیلا جوانی صفحات 5-23

    از آنجا که منابع انسانی باارزش ترین عامل تولید و مهمترین سرمایه و منبع اصلی مزیت رقابتی و ایجاد کننده قابلیتهای اساسی هر سازمانی به شمار می آید، یکی از موثرترین راه های دستیابی به مزیت رقابتی در شرایط فعلی، کارآمدتر کردن کارکنان سازمانها است. انسجام در برنامه های توسعه منابع انسانی مستلزم توسعه برنامه های توانمندسازی کارکنان است که مدیریت منابع انسانی نقش بسزایی در یکپارچه سازی و تلفیق این برنامه ها برای ارایه الگوی مناسب توانمندسازی کارکنان ایفا می کند. به منظور دستیابی به این هدف و کمک به محققان و مدیران حوزه منابع انسانی، در این مقاله سعی شده است ضمن بررسی و شناخت مفاهیم توانمندسازی، راهکارها و الگوی جامع توانمندسازی کارکنان ارایه گردد .

    کلیدواژگان: توانمندسازی، ابعاد توانمندسازی، آموزش، فرهنگ سازمانی، محیط رقابتی
  • لیلا پارسا صفحات 23-42

    هنر معماری مساجد اسلامی، روح و روان انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. معماری مساجد از اساس مساوات طلبانه، شمایل شکن، درون نگر و از همه مهم تر سرشار از انگیزه های عمیق مذهبی است. بنابراین به عنوان پایگاه رابطه و همبستگی اجتماعی مسلمانان دارای اهمیت بسیار است. یکی از رسالت های مهم مسجد، نقش آن در عرصه-های فرهنگی است. هدف کلی این پژوهش مشخص کردن نقش معماری مساجد در جمهوری اسلامی ایران و تاثیر آن بر روابط اجتماعی، فرهنگی و تربیتی مردم ایران از گذشته تا به امروز بوده است. پژوهش پیش رو به روش تحقیق کمی انجام گرفته که درجهت رسیدن به اطلاعات از مطالعات میدانی نیز استفاده شده است. در این راستا پرسش نامه ای در قالب 10 سوال تهیه و در بین 50 نفر از اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان، در مساجد مختلف توزیع شد و از این تحقیق این نتیجه به دست آمد که معماری مساجد باید در جهت جذب همه اقشار جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان طراحی شود و همچنین باید توجه داشت که فضای مسجد در راستای ارتقاء ارتباطات اجتماعی، مذهبی و فرهنگی اقشار جامعه ساماندهی و طراحی شود.

    کلیدواژگان: مسجد، معماری، فرهنگ، جمهوری اسلامی ایران
  • آمنه تقوا، دکتر اعظم رجالی صفحات 43-51

    یکی از موضوعات مهم در مسایل فقهی و حقوقی تبیین حقوق کودک از دیدگاه فقه اسلامی است. پیمان بین المللی حقوق کودک درباره حقوق کودکان است ولی ما بزرگسالان مسیول عملی کردن این پیمان هستیم. نخست خودمان متن حقوق کودک را با دقت بخوانیم و در روابط با دیگران و در زندگی خانوادگی و اجتماعی، آن را رعایت و باید هدف از تبیین حقوق کودک را بشناسیم و با حقوق کودک از نظر دین اسلام و روایات و آیات قرآنی آشنا شویم تا بتوانیم کودک خود را با مسایل حقوقی خودش آشنا کنیم تا بتواند در شرایط حساس زندگی مشکلات خود را به نحو احسن حل نماید. با شناختن و فهمیدن پیمان حقوق کودک، در اقداماتی که سازمان های پشتیبان حقوق کودک انجام می دهند مشارکت کنیم در هر حال این سوال وجود دارد تا چه زمانی سن کودکی محسوب می شود ؟ در زندگی کودک از نخستین روزها تا 18 سالگی بسیاری رویدادهای مهم رخ می دهد : آموختن حرف زدن ، راه رفتن – غذا خوردن – شناخت تدریجی دیگران – رشد جسمی و عقلی و اجتماعی بلوغ- شناختن تولد و جنسیت و عشق و مرگ باید به آن پویایی بزرگی که این حقوق پایداری را به هم پیوند می دهد بیندیشیم و تلاش کنیم همه حقوق با هم حاصل شوند.

    کلیدواژگان: کودک، حقوق، بلوغ، رشد، جایگاه حقوق کودک